Professioneel lasergamen op honkbalclub Thamen
20 oktober 2021 

Professioneel lasergamen op honkbalclub Thamen

Honkbalvereniging Thamen uit Uithoorn organiseerde in het weekend van 14 augustus 2020 een jongerenweekend op hun eigen sportclub. Tijdens het weekend werden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd waaronder het Professioneel Lasergamen op het honkbalveld zelf! Voor vele leden werd dit een weekend om nooit meer te vergeten.

Honkbalclub Thamen is een unieke locatie. Wij wisten van tevoren al dat dit een uitje zal worden waar wij nog vaak aan zouden terugdenken. 

Professioneel Lasergamen kan op bijna elke locatie gespeeld worden en wordt dan ook vaak geboekt voor bijvoorbeeld in scholen, op kantoren, in het bos, op het strand, in een sporthal, op het voetbalveld en in bedrijfshallen. Toen we hoorden dat vereniging Thamen graag een professioneel Lasergame Uitje wilden organiseren op het honkbalveld waren we uiteraard enthousiast. Dit is een locatie die niet vaak voorbij komt dus we wisten van tevoren al dat dit een uitje zal worden waar we nog vaak aan zouden terugdenken.

Na een uur rijden kwamen wij aan bij de honkbalvereniging. Als je niet vaak op een honkbalveld geweest bent, begrijp je dat ook wij onze ogen uitkeken. Wat was het een tof terrein! Gelukkig stonden er een paar hele behulpzame leden klaar om het honkbalveld om te toveren tot een gave lasergame arena. Naast het materiaal voor het professioneel lasergamen, is het ook mogelijk om inflatables (bunkers) en camouflageschermen te huren. Honkbalclub Thamen heeft hier gebruik van gemaakt, zodat het lege honkbalveld gevuld werd met voldoende schuilmogelijkheden voor een potje lasergamen.

"Wowwww, dit wordt vet"

Na het speelklaar maken van het honkbalveld kwam de groep jongeren aanlopen. Ze zagen de laserguns en helmen liggen, en de eerste reacties waren al geweldig! “Wowwww, dit wordt vet” is het eerste dat wij de jongeren hoorden zeggen. Na de uitleg over de apparatuur, maakten de groepen zich klaar voor het eerste duel. Terwijl het al schemerig begon te worden en de vliegtuigen vlak boven het veld raasden, gingen de eerste spelers het veld in. Al snel werd duidelijk dat het om een mega fanatiek groep ging! Rennende, duikende en glijdende spelers waren contant in het veld te zien. Het glijden van honk naar honk komt dus ook tijdens het professioneel lasergamen goed van pas.

Met De smartbox is het mogelijk om zoveel verschillende team als individuele scores uit te lezen.

Na afloop van de game werden de scores bekend gemaakt. Met de smartbox is het mogelijk om ontzettend veel scores uit te lezen, zoals de teamscores, het aantal hits, het aantal levens wat je nog over hebt, je schotnauwkeurigheid en je gezondheid. Wat vonden ze het gaaf om zo gedetailleerd de scores door te krijgen en te horen wat er goed gaat, of wat er beter kan.

Naarmate de avond vorderde, werden de scores steeds hoger! Toen de tijd voorbij was, en de spotlight ook daadwerkelijk uitging, kregen we alleen maar positieve reacties te horen. “Wat was dit gaaf! Dit moeten we ook met ons eigen team gaan spelen!” was te horen onder de begeleiders van het kamp. Beste leden van Thamen, bedankt voor deze unieke avond en voor jullie hulp en gastvrijheid! We zijn met open armen ontvangen en komen heel graag nog een keertje terug!

Over de schrijver