Op school lasergamen was het alternatief voor groep 8
16 december 2020 

Op school lasergamen was het alternatief voor groep 8

Het Covid-19-virus zette, het afgelopen schooljaar, een streep door het kamp en de afscheidsmusical van de leerlingen van groep 8 van De Woolderschool in Hengelo. Voor de leerlingen, die de school zouden verlaten, was er geen mooie afsluiting. De school heeft hard nagedacht over een alternatief, waardoor de leerlingen toch met een fijn gevoel de school konden verlaten. Het werd een overnachting in de school, maar wel een overnachting die de leerlingen niet snel zouden vergeten. 

Lasergamen in school als hoogtepunt van een onvergetelijke overnachting op school.

“Als schoolleiding baal je natuurlijk enorm als je de leerlingen niet het afscheid kan geven dat zij graag willen. Leerlingen kijken al maanden uit naar de eindmusical en het kamp. Als dat niet door kan gaan wil je hun natuurlijk iets anders geven, waardoor zij toch met veel plezier terugdenken aan de school” aldus Jan Willem Oskam, toenmalig directeur van De Woolderschool. “Na lang denken besloten wij om de leerlingen op school te laten overnachten en een leuke avond en nacht voor hen te organiseren. Maar wat doe je op zo’n avond? Per toeval kwamen wij bij lasergameuitje.nl terecht. Wij waren meteen enthousiast over de gedachte om een lasergame activiteit binnen de school te organiseren. Na het eerste contact met Lasergame Uitje werd het enthousiasme alleen maar groter. Gelukkig waren de ouders van de leerlingen ook enthousiast, waardoor wij definitief besloten om te lasergamen. Het moest echt het hoogtepunt van de overnachting worden.”

"De tijd vloog werkelijk om. Voor we het in de gaten hadden, was de afgesproken twee uur voorbij."

Jan Willem Oskam vertelt enthousiast verder: “Je vraagt je natuurlijk wel meteen af hoe maak je van een school een  mooie lasergame omgeving." Gelukkig had Lasergame Uitje hier een oplossingen voor. Zo werd er bijvoorbeeld speciale verlichting geplaatst. In overleg met de spelleider van Lasergame Uitje werd een deel van de school klaargemaakt voor de game en werden er vier teams gevormd. Na de instructie van de spelleider was het dan eindelijk zover en konden de leerlingen aan het spel beginnen. De leerlingen gingen helemaal uit hun dak en gebruikten stoelen en tafels om zich achter te verstoppen. De speciale verlichting zorgde voor een spannende sfeer in de donkere school. Terwijl twee teams met elkaar ‘in gevecht’ waren, keken de andere teams toe met chips en frisdrank. Het werd een fantastische avond die, als het aan de leerlingen had gelegen, niet lang genoeg had kunnen duren. Gelukkig hebben er zich geen vervelende incidenten voorgedaan, er waren hoogstens teleurgestelde spelers die niet meer aan de spelronde mee konden doen, omdat zij geen ‘levens’ meer hadden. De tijd vloog werkelijk om. Voor wij het in de gaten hadden, was de afgesproken twee uur voorbij.”

Op de vraag of het alternatief voor de musical en kamp had voldaan, antwoordt Jan Willem: “Er gaat niets boven het kamp en de afscheidsmusical, maar het overnachten op school in combinatie met het lasergamen was een uitstekend alternatief. De kinderen waren super enthousiast en wij als schoolleiding ook. Als het aan mij ligt en de gelegenheid doet zich voor, dan lijkt het mij fantastisch om nog een keer, met de leerlingen van groep 8, te lasergamen in de school.”

Over de schrijver