Professioneel lasergamen met de studenten van ACTA
06 oktober 2021 

Professioneel lasergamen met de studenten van ACTA

Zaterdag 4 september organiseerde de studievereniging van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam een toffe dag voor haar studenten. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder het professioneel lasergamen. Het evenement vond plaats op een groot terrein waarop allerlei sportaccommodaties gelegen waren. Zo speelden we het lasergamen op een mega groot cricketveld. Wat een ruimte hadden we hier! Tijdens het opzetten van het veld hebben we ervoor gekozen om het cricketveld in te korten tot 1/4e van het veld, zodat er met 12 man fanatiek gelasergamed kon worden. De organisatie huurde naast het lasergamen er een paar bunkers en camouflage schermen bij. Zo konden we er een toffe lasergame arena van maken! 

Al snel bleek dat het lasergamen in trek was!

De studenten mochten voorafgaand het evenement zelf kiezen voor welke activiteit zij zich wilden inschrijven. Al snel bleek dat het lasergamen in trek was! De eerste groep kwam super enthousiast aanlopen. Wat hadden ze er zin in! Natuurlijk is het voor ons ook super gaaf om de dag gelijk zo te beginnen! De bunkers waren opgeblazen, de camouflageschermen opgezet en de apparatuur aangesloten. Iedereen was er klaar voor! De uitleg kon beginnen. Tijdens de uitleg komen er nog leuke extra’s aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat we in elk spel een extra wapen op de guns kunnen toevoegen? Tijdens deze dag was het mogelijk om gebruik te maken van de rocket launcher! Hoe vet is dat?! Na de uitleg was het tijd om de teams te maken. Al snel waren alle oranje en alle blauwe helmen opgezet en kon de eerste ronde beginnen. Voorafgaand aan het spel is het mogelijk om zelf de tijden van de rondes te bepalen. Het is leuk om meerdere rondes te spelen, daarom kozen wij deze dag voor een ronde van 6 minuten. De smartbox activeerde de wapens, en het spel kon beginnen! Met een sneltreinvaart rende iedereen het veld in. De adrenaline tijdens het spel loopt meestal heel erg hoog op. Dit maakt het professioneel lasergamen op locatie zo gaaf!

Wanneer je een goede sniper bent, is dit de perfecte lasergame arena voor jou!

Tijdens het spel kwamen er alleen maar leuke reacties onze kant op. Het was deze dag belangrijk om goed door het vizier te kijken, omdat veel spelers achter een bunker of camouflagescherm verstopt zaten. Wanneer je een goede sniper bent, is dit de perfecte lasergame arena voor jou! Natuurlijk is het mogelijk om deze arena op te bouwen op allerlei sportvelden zoals voetbalvelden, honkbalvelden en hockeyvelden, maar ook op sportvelden in sporthallen is deze arena makkelijk op te bouwen.

Deze activiteit is dus zeer geschikt om als teamuitje te spelen op jouw eigen sportclub! Na het spelen van een ronde werden alle scores door de smartbox opgehaald en via de laptop konden wij alle scores bekend maken aan de spelers. Ook tips en tricks worden gedeeld na afloop van het spel. Na drie kwartier spelen was het voor de eerste groep tijd om door te gaan naar de volgende activiteit. De tweede groep stond alweer enthousiast klaar voor de uitleg van het lasergamen.

Een paar uur later zat het lasergamen voor vier fanatieke groepen er alweer op. Wat een leuke en fanatieke leerlingen hebben we gezien deze dag! Na afloop van het lasergamen hebben we nog even genoten van heerlijke broodjes op het centrale veld waar verschillende foodtrucks zich gevestigd hadden om de leerlingen, leraren en externe partijen van heerlijk eten en drinken te voorzien. Wat was dit top geregeld allemaal! Wij willen jullie allemaal enorm bedanken voor de geweldige middag en jullie gastvrijheid. Lasergame Uitje wenst jullie allemaal veel succes dit schooljaar en we hopen jullie volgend jaar weer te zien tijdens een nieuw evenement!

Over de schrijver