Lasergamen by night vakantiepark
03 oktober 2021 

Lasergamen by night vakantiepark

Na het grote succes van het lasergamen by night, in de zomervakantie van 2020, heeft recreatiepark de Paalberg ook dit seizoen gekozen voor lasergamen by night te organiseren. Gezien het reacties van vorig jaar wisten we al dat de aanmeldingen binnen zouden stromen. Niks was minder waar. Binnen een dag zaten alle blokken vol en kon dit unieke evenement plaatsvinden.

Ook dit jaar voelde het weer als thuiskomen toen wij de camping in Ermelo op reden met het busje van Lasergame Uitje. 

Voor ons is camping de Paalberg een plek waar wij in het hoogseizoen vaak meerdere dagen aanwezig zijn voor toffe activiteiten, zoals Archery Attack, professioneel lasergamen, VR Games en spelshows. Ook dit jaar voelde het weer als thuiskomen toen we de camping in Ermelo op reden met het busje Lasergame Uitje. Ook de kinderen, die veelal vaste gasten zijn, zijn inmiddels bekend met Lasergame Uitje. De reacties van de kinderen is altijd geweldig om te zien als ze doorhebben dat het lasergamen weer van start gaat. Het lasergamen wordt vaak in het naastgelegen bos gespeeld. Dit is een hele mooie locatie, maar om het nog specialer te maken heeft Lasergame Uitje het lasergamen by night op de camping aanbevolen. De deelnemers mogen dan rondom het hoofdgebouw, langs het zwembad en in de speeltuin komen. Dit gebied wordt dan ook altijd afgezet met linten, zodat de spelers voldoende ruimte hebben om zichzelf te verstoppen, maar ook om te rennen, te duiken en tegenstanders af te schieten. Voorafgaand aan het lasergamen wordt altijd een uitleg gegeven. Aandachtig wordt er geluisterd naar de vele opties die onze apparatuur biedt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tot wel 250 meter ver te schieten met de guns en krijg je zelfs special wapons ter beschikking!

Met camouflageschermen en met toffe gekleurde verlichting ontstond er een sfeer op de camping die niet elke dag te zien is.

Voordat de game begon hebben we van de camping, waarbij inmiddels de schemer begon, een toffe lasergame arena gemaakt! Met camouflageschermen en met toffe gekleurde verlichting ontstond er een sfeer op de camping die niet elke dag te zien is. De hoogste boom van de camping verkleurde van groen naar rood en weer naar geel. “Dit is gaaf! Dit willen wij ook doen!!” schreeuwden mensen langs de linten die zich niet meer op konden geven omdat de inschrijvingen al zo snel vol zaten. Om 7 uur startte de eerste groep met het lasergamen. De deelnemers renden over het park heen en verstopten zich in de speeltuin en achter de toffe camouflageschermen die wij meegenomen hadden.

De hele avond zijn er nog parkgasten naar ons toegekomen met de vraag of ze zich nog konden opgeven voor deze avond. Helaas waren de blokken allemaal vol en was de reservelijst opgelopen tot wel 20 parkgasten! Na afloop van de rondes keerden de deelnemers weer terug naar de Ballyclub om daar alle verschillende scores te kunnen zien. De smartbox leest alle scores uit. Wat het zo leuk maakt op de Paalberg tijdens het laten zien van de scores, is dat er een grote beamer in de Ballyclub hangt waarop wij onze laptop aan kunnen sluiten zodat alles in het groot zichtbaar is voor de deelnemers. Vaak kregen we de vraag van de spelers of ze niet nog een ronde mee konden doen. Dit is voor ons heel leuk om te horen! Naarmate de avond vorderde, werd het steeds donkerder en hebben we de spelers lampjes gegeven van de kleur van hun team. Deze lampjes moesten ze om hun arm doen zodat ze goed zichtbaar waren tijdens de game. De hele avond stonden er parkgasten langs de linten om te kijken wat er voor iets tofs gaande was.

Samen met recreatiepark de Paalberg zijn wij heet eens dat dit waarschijnlijk een jaarlijks terugkomend evenement zal worden.

Ook vandaag is weer gebleken dat het lasergamen by night een geweldige activiteit is die door zowel jong en oud gespeeld kan worden. Samen met  Recreatiepark de Paalberg zijn we het eens dat dit waarschijnlijk een jaarlijks terugkomend evenement zal worden. Wellicht zelfs vaker per hoogseizoen omdat de reacties na het spelen geweldig zijn. Wij willen de Paalberg weer enorm bedanken voor dit geweldige hoogseizoen en we hopen jullie uiteraard allemaal snel weer te zien in de herfstvakantie!

Over de schrijver