Professioneel lasergamen op eigen kantoor GGD Flevoland
30 maart 2022 

Professioneel lasergamen op eigen kantoor GGD Flevoland

Op zaterdag 2 oktober 2021 mocht het ambulance personeel van de GGD Flevoland hun lasergame skills laten zien tijdens een ontzettend gaaf en uniek personeelsuitje. Naast het professioneel lasergamen waren er meerdere activiteiten voor het personeel, zoals sumoworstelen, verf smijten en een leuke quiz. In het nieuwe pand bouwden wij de beschikbare ruimtes, voor het professioneel lasergamen, om tot één grote lasergame arena. Het gebouw had meerdere verdiepingen, grote lege ruimtes en vele gangetjes en was daarmee uitermate geschikt voor het lasergamen op locatie. Bij aankomst werden wij gelijk hartelijk ontvangen door de organisator van het personeelsuitje. Het personeel was direct enorm enthousiast.

De organisator koos ervoor om deze dag een toernooi te spelen. In groepen van 10 ging elk team minstens één keer de strijd met elkaar aan.

Wij kregen een mooie ruimte aangewezen om het apparatuur neer te leggen. Daarnaast konden wij verschillende ruimtes in het gebouw gebruiken om bunkers neer te zetten, zodat er genoeg schuilmogelijkheden ontstonden. In de grote zaal gaven wij voor de start van het toernooi een uitleg over het professionele apparatuur. De professionele apparatuur bestaat uit een helm met de daarop een aantal sensoren die in verbinding staan met de lasergun. Op deze manier hoeven spelers geen hesjes aan, maar worden ze wel geraakt wanneer ze beschoten worden in de ruimte tussen de helm en lasergun. 

Tijdens het personeelsuitje van het ambulance personeel van de GGD Flevoland koos de organisator ervoor om deze dag een toernooi te spelen. Voorafgaand kregen wij een lijst aangeleverd met de indeling van de verschillende teams. De hele middag rouleerde de groepen tussen de verschillende activiteiten. Bij het professioneel lasergamen speelden wij 10 tegen 10, waarbij elke team minstens één keer de strijd met elkaar aan ging. De ene speler was nog fanatieker dan de andere speler en de reacties onderling waren dan ook geweldig!

Wij vonden het bijzonder om jullie verhalen aan te mogen horen en wij konden dan ook niks anders dan respect uitten voor het werk dat jullie doen. 

Naast de positieve verhalen rondom het professioneel lasergamen hebben wij ook nog wat deelnemers gesproken over het bijzondere werk dat zij doen. Wij vonden het geweldig om jullie verhalen aan te mogen horen en wij konden dan ook niks anders dan respect uitten voor het werk dat jullie doen. Toen wij de spullen weer aan het inladen waren, werd het bestelde eten bezorgd om de avond samen af te sluiten. Het was wat ons betreft een geweldig georganiseerde dag voor het ambulance personeel! Wij willen de GGD Flevoland ontzettend bedanken voor de geweldige middag en hopelijk zien wij elkaar nog eens tijdens een volgende bedrijfsuitje!


Over de schrijver